Noi proiecte editoriale, cu ocazia hramului Sfintei Parascheva

Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva

Noi proiecte editoriale, cu ocazia hramului Sfintei Parascheva

    • Noi proiecte editoriale, cu ocazia hramului Sfintei Parascheva
      Noi proiecte editoriale, cu ocazia hramului Sfintei Parascheva

      Noi proiecte editoriale, cu ocazia hramului Sfintei Parascheva

Editura Doxologia a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei a venit în întâmpinarea Sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva din acest an și a aducerii la Iaşi a moaştelor Sfântului Simeon  Stâlpnicul din Muntele Minunat, cu publicarea mai multor lucrări, precum și cu lansarea propriei librării de carte digitală.

Cu ocazia Sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva din acest an și a aducerii la Iaşi a moaştelor Sfântului Simeon  Stâlpnicul din Muntele Minunat, Editura Doxologia a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei a publicat mai multe lucrări. Astfel, după cum ne-a declarat dl. Cătălin Jeckel, directorul Editurii Doxologia, cu ocazia aducerii moaştelor Sfântului Simeon Stâlpnicul din Muntele Minunat, s-au publicat lucrările „Cuvinte ascetice”, autor Sf. Simeon din Muntele Minunat, traducere din limba greacă veche de Laura Enache, cu un studiu complex şi complet al bizantinologului Paul van den Ven, a treia apariţie din Colecţia „Viaţa în Hristos. Pagini de Filocalie”, îngrijită de pr. dr. Dragoş Bahrim, „Sfântul Simeon Stâlpnicul din Muntele Minunat - Viaţa şi cuvinte de folos” și „Viaţa Sfântului Simeon din Muntele Minunat şi Viaţa Sfintei Marta, mama Sf. Simeon”, traducere din limba greacă veche de Laura Enache, însoţită de un studiu al aceluiaşi profesor Paul van den Ven. Lansarea volumelor „Cuvinte ascetice” şi  „Viața Sfântului Simeon şi a mamei sale” va avea loc  în această după-amiază, de la ora 17.00, în Secţia Studium a Bibliotecii „Dumitru Stăniloae” din incinta Facultăţii de Teologie Ortodoxe din Iași.

Pentru a marca sărbătoarea hramului Sfintei Parascheva, la Editura Doxologia s-au publicat cântări din slujba Cuvioasei, după două manuscrise de la Schitul Prodromu din Sfântul Munte Athos, într-o ediţie îngrijită de arhim. Clement Haralam și Cezar Florin Cocuz, cu un studiu riguros al prof. dr. Vasile Vasile. În acelaşi timp, s-au editat, conform tradiției ultimilor ani, un pliant cu aducerea moaştelor Sfântului Simeon din Muntele Minunat, precum  şi icoana Sfântului Simeon şi a Sfintei Parascheva, pictată de Marius Ghinescu, în cadrul Centrului „Resurrectio” al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Un alt eveniment important al Editurii Doxologia dedicat Sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva din acest an, îl reprezintă și lansarea propriei librarii de carte digitală: ebooks.edituradoxologia.ro.

De asemenea, cu ocazia împlinirii a 110 ani de la naştere şi a 20 de ani de la trecerea la cele veşnice a Părintelui Dumitru Stăniloae, la Editura Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a fost publicată ampla lucrare în două volume intitulată „Spiritualitate creștină și rigoare științifică: Notele de subsol ale Filocaliei românești”, ediție realizată de Alexandru Prelipcean.