Concursuri şcolare pentru elevii de clasa a IV-a

Educaţie

Concursuri şcolare pentru elevii de clasa a IV-a

    • Concursuri şcolare pentru elevii de clasa a IV-a
      Concursuri şcolare pentru elevii de clasa a IV-a

      Concursuri şcolare pentru elevii de clasa a IV-a

Liceele din Iaşi organizează în această perioadă competiţii pentru elevii de clasa a IV-a. Cei mai buni dintre participanţi vor putea să studieze în gimnaziu la colegiile de prestigiu din oraş.

Concursurile de limbă şi comunicare, respectiv matematică, organizate de mai multe licee din Iaşi pentru elevii de clasa IV-a, sunt utile atât pentru şcolari, care îşi verifică astfel cunoştinţele acumulate în învăţământul primar, cât şi pentru unităţile de învăţământ care pot selecta viitori elevi de perspectivă. Dacă la Colegiul Naţional şi Liceul „V. Alecsandri“ aceste competiţii s-au desfăşurat deja, fiind anunţaţi şi premianţii, în următoarea perioadă vor avea loc concursurile organizate de Colegiile „C. Negruzzi“, „Mihai Eminescu“ şi „Emil Racoviţă“.

La sfârşitul săptămânii viitoare, pe 17 şi 18 martie, şcolarii se vor întrece în cadrul Concursului de Limbă, Literatură şi Comunicare „Ionel Teodoreanu“ şi Concursului Judeţean de Matematică „Traian Lalescu“, organizate de Colegiul „Negruzzi“. Înscrierile se vor înregistra la secretariatul şcolii până la data de 16 martie.

Tot cunoştinţele de limbă română şi matematică vor fi verificate şi în cadrul Concursului „Leris“, organizat în data de 24 martie 2012 de Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“, în colaborare cu Fundaţia „Leris“. Potrivit organizatorilor, elevii pot opta pentru a participa la una dintre cele două probe sau la ambele, timpul de lucru pentru probele de concurs fiind de o oră. Înscrierile se fac la secretariatul şcolii, în zilele lucrătoare, începând cu data de 14 martie, până pe 22 martie.

Colegiul „Mihai Eminescu“ organizează a VI-a ediţie a Concursului interdisciplinar „Eminent“ în data de 31 martie, ce se adresează elevilor de clasa a IV-a şi a V-a.

Concursul constă într-o lucrare scrisă de 90 de minute, care cuprinde un test de limba română, un test de matematică şi un test de cunoştinţe generale de istorie şi geografie, pentru fiecare disciplină acordându-se câte 100 de puncte. Înscrierile se vor face în perioada 14 martie-29 martie.

Subiectele vor avea în vedere elemente de curriculum extins pentru clasele a III-a şi a IV-a, fiind concepute astfel încât să valorifice anumite competenţe precum capacitatea de receptare, de explorare şi de valorizare a textului literar, originalitatea şi creativitatea micilor competitori la limba română, respectiv deprinderile de calcul, gândirea logico-matematică şi perspicacitatea elevului în domeniul matematic.

Elevii vor fi recompensaţi cu premii, menţiuni şi diplome de participare, respectiv cărţi sau alte materiale. Participanţii care obţin rezultate deosebite se pot înscrie la colegiile amintite în clasa a V-a, anul şcolar 2012-2013.