Au început înscrierile la Colegiul „Sfântul Nicolae”

Educaţie

Au început înscrierile la Colegiul „Sfântul Nicolae”

    • Au început înscrierile la Colegiul „Sfântul Nicolae”
      Foto: Tudorel Rusu

      Foto: Tudorel Rusu

    • Au început înscrierile la Colegiul „Sfântul Nicolae”
      Au început înscrierile la Colegiul „Sfântul Nicolae”

      Au început înscrierile la Colegiul „Sfântul Nicolae”

Prima comunitate de tip colegiu din Iași, cea a Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae”, își așteaptă în această lună viitorii membri. Având ca valori principale credința în Dumnezeu, dragostea față de aproapele și respectul față de valorile creștine românești, Colegiul „Sfântul Nicolae” își dorește să fie o „școală după școală” și o familie lărgită, cu misiunea de a forma preoți mai bine pregătiți, la curent cu practica pastorală complexă a unei Biserici vii din secolul al XXI-lea.

În această perioadă, până pe data de31 iulie, la Colegiul „Sfântul Nicolae” al Facultății de Teologie Ordodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași se fac înscrieri pentru anul universitar 2014/2015. După cum ne-a declarat d-l director Valentin Iulian Țoc, procedura de înscriere constă în completarea on-line a formularului de înscriere pe site-ul instituției- www.colegiulsfantulnicolae.ro, după care candidații vor fi programați la o întâlnire pentru un scurt interviu, în care vor afla mai multe detalii despre Colegiu și despre activitățile ce vor avea loc în anul universitar viitor. La scurt timp va avea loc anunțarea pe site, pe Facebook și  pe e-mail, a celor 90 de studenți teologi admiși.

 Mai multe informații despre înscrieri pot fi aflate pe site-ul www.colegiulsfantulnicolae.ro, prin contactarea adresei de e-mail inscriere.colegiu@gmail.com sau la nr. de telefon 0766/092229.

De ce servicii vor beneficia membrii Colegiului „Sfântul Nicolae”

Recomandat de Mitropolia Moldovei și Bucovinei și de Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, Colegiul „Sfântul Nicolae” este amplasat în centrul orașului Iași, la câțiva  pași de Catedrala mitropolitană și Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”. Membrii Colegiului vor beneficia de  camere cu 2 locuri , baie modernă, internet de bandă largă, servicii de curățenie în cameră, siguranță- recepție 24/24 h,  experienţe formative (comisii, proiecte, voluntariat), cantină restaurant (renovată în 2014), oficiu (frigidere, cuptor microunde, mașini de spălat, masă și fier de călcat, birou IT (calculator, copiator, imprimantă, scanner), spațiu relaxare (canapele, TV LCD 101 inch, cainic). Prețul unui loc la Colegiul „Sfântul Nicolae”, pentru o cameră cu două paturi, variază între 300 și 400 Ron pe lună.

Comunitatea academică de la Colegiul este structurată în jurul nevoii de formare a viitorilor preoți ai Bisericii, oferind nu doar cazare și condiții moderne, ci și experințe formative. Astfel, membrii colegiului vor fi obișnuiți cu anumite zone de responsabilități de a căror bun mers să se îngrijească, fiecare dintre ei făcând parte dintr-o comisie dintre cele nouă existente (liturgică, misionară,  caritativă, culturală, timp liber, imagine și IT, administrativă, formare, proiecte) condusă de către un coordonator și un secretar, aleși dintre membrii comisiei.                                                    

Citește despre: