Taina Sfântului Maslu

Mănăstirea Hadâmbu din judeţul Iaşi a fost loc de pelerinaj pentru sute de credincioşi din toată ţara în Duminica Sfinţilor Români. La orele serii, după Taina Sfântului Maslu a fost lansată o broşură despre ansamblul mănăstiresc de la Hadâmbu.

Preoţii Cercului Pastoral Numărul 1 „Buna Vestire“ al Protopopiatului Bacău s-au reunit duminică, 14 iunie 2015, în Parohia Ruseni - Plopana.

Suferința nu e darul lui Dumnezeu. Să țineți minte! Rezistența la suferință e darul lui Dumnezeu! Să reziști în fața tuturor cu suferința ta și să crezi că e o aripă fiecare cârjă – e mai mult decât orice!

În Spovedanie trebuie să-L vedem pe Hristos Judecătorul Care ne eliberează de sentinţa osândirii: dar trebuie să-L vedem şi pe Hristos Vindecătorul, Care restaurează vasul spart de păcat şi reînnoieşte viaţa. 

În Parohia Cucutenii Noi, Protopopiatul Botoşani, a avut loc duminică, 27 iulie 2014, întrunirea unui cerc pastoral. Cu acest prilej, un sobor de preoţi a slujit Taina Sfântului Maslu, în prezenţa a numeroşi credincioşi din parohie şi din satele învecinate.

Vineri, 13 iunie 2014, în biserica Parohiei Căciuleşti s-a săvârşit Taina Sfântului Maslu cu prilejul întâlnirii preoţilor din Cercul pastoral-misionar „Sf. Mc. Ecaterina“ Girov din Protopopiatul Piatra Neamţ.

În data de 23 mai 2014, în Parohia Holm, Podu-Iloaiei, a avut loc întrunirea Cercului pastoral numărul 6 „Sfântul Evanghelist Matei“ al Protopopiatului Iaşi III. Cu această ocazie a fost săvârşită Slujba Aghezmei mici urmată de Taina Sfântului Maslu. La aceste slujbe au participat 10 preoţi şi un număr mare de credincioşi din localitate şi din împrejurimi.

Pentru credincioşii Parohiei „Sfânta Muceniţă Filofteia” din Constanţa, vineri, 16 mai 2014 va fi o zi importantă în istoria aşezământului de cult. Începând cu ora 18.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va aduce la această biserică (situată în cartierul km 4 - zona Billa) veşmântul Sfintei Filofteia de la Mănăstirea Curtea de Argeş. După aşezarea veşmântului în racla sfinţită, ierarhul tomitan, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, va oficia Taina Sfântului Maslu.

Credincioşii sibieni au participat vineri dimineaţă, în Catedrala mitropolitană a Ardealului, la Taina Sfântului Maslu. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu, împreună cu sobor de preoţi şi diaconi.

Puterea Tainei Maslului constă în faptul că prin ea se iartă în special păcatele uitate datorită neputinţelor omeneşti.