pr. conf. dr. Florin Bucescu

La Editura Doxologia a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei a apărut, la sfârşitul anului trecut, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, o lucrare de muzică psaltică deosebită. Este vorba despre Paraclisul şi Acatistul Sfinţilor Trei Ierarhi, volum îngrijit de Cezar Florin Cocuz, cu o prefaţă semnată de părintele arhimandrit Nichifor Horia, stareţul Mănăstirii „Sfinţii Trei Ierahi din Iaşi” şi Exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Iaşilor.

La cei 75 de ani împliniţi ieri, părintele conf. dr. Florin Bucescu spune că se simte "mai tânăr decât vârsta pe care o are, mai optimist şi mai bucuros". "Am primit de la Dumnezeu multe daruri, iar eu am L-am slujit nu numai ca diacon şi preot, ci şi prin muzică. Privind înapoi, mă bucur că am putut fi, şi eu, un pion mic şi că am putut ajuta, cu nepriceperea mea. Şi, vă spun sincer, dacă mă mai ţine Dumnezeu sănătos, am de gând să mai fac câte ceva", spune, optimist şi jovial, cum îl cunosc toţi cei care au bucuria să îi fie în preajmă, părintele profesor Florin Bucescu.

Universitatea de Arte "G. Enescu" din Iaşi îl aniversează astăzi pe pr. conf. dr. Florin Bucescu, folclorist şi bizantinolog, cu ocazia împlinirii vârstei de 75 de ani.