Mănăstirea Ciolpani

Preasfinţitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit vineri, 18 iulie 2014, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Ciolpani din judeţul Bacău. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa unui număr mare de credincioşi.

Evlavia credincioşilor este sporită de faptul că biserica mare adăposteşte o parte din moaştele Sfântului Mucenic Emilian, martir creştin din secolul al IV-lea, care a primit cununa sfinţeniei în sudul Dunării, pe un teritoriu locuit de strămoşii noştri.

PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat ieri Sfânta Liturghie în biserica Mănăstirii Ciolpani, din judeţul Bacău.

Sfântul Emilian de la Durostorum va fi sărbătorit mâine la Mănăstirea Ciolpani, din judeţul Bacău. Biserica acestei aşezări monahale, care împlineşte 21 de ani de când a fost reînfiinţată, este închinată Sfântului Emilian de la Durostorum.

Sute de credincioşi au participat ieri la hramul Mănăstirii Ciolpani din judeţul Bacău, care a împlinit 20 de ani de când a fost reînfiinţată. Slujba Sfintei Privegheri şi Sfânta Liturghie au fost săvârşite de PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. 

Locul unde în 1990 era o mirişte pe care se mai semăna grâu, în 1991 avea să devină terenul pe care s-a înălţat una dintre cele mai frumoase mănăstiri din judeţul Bacău. Părticele din moaştele Sfântului Emilian de la Durostorum, precum şi ale Sfântului Teodosie cel Mare, ale Sfântului Grigorie Decapolitul, ale Sfintei Filofteia şi ale Sfintei Muceniţe Chiriachi sunt expuse spre închinarea credincioşilor în singura biserică din cuprinsul Patriarhiei Române ce poartă hramul Sfântului Emilian de la Durostorum. Luni, Sfânta Liturghie va fi săvârşită aici de Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.