Coboară binecuvântarea lui Dumnezeu în căsătoriile din alte confesiuni?

Întreabă preotul

Coboară binecuvântarea lui Dumnezeu în căsătoriile din alte confesiuni?

    • Coboară binecuvântarea lui Dumnezeu în căsătoriile din alte confesiuni?
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Iosif
întreabă:

Coboară binecuvântarea lui Dumnezeu în căsătoriile din alte confesiuni? Cununia lor religioasa are vreo importanta? Ma refer in mod special la protestanti. Multumesc!

pr Andrei Atudori a răspuns:
19 Noiembrie 2014

Doamne ajută!

Îmi pare rău, însă nu vă pot răspunde la aceste întrebări, pentru că răspunsurile nu țin de mine. Pot să vă spun, cu siguranță, că Dumnezeu binecuvântează Sfânta Taină a Cununiei săvârșită în Biserica Ortodoxă și că ea este extrem de importantă, dar nu am cum să știu cum privește El căsătoriile din cadrul altor confesiuni creștine. Dumnezeu este liber să binecuvânteze pe cine dorește și nu trebuie să ne dea nouă explicații pentru asta.

În plus, nu știu cât de important este pentru noi să aveam un răspuns cu „da” sau „nu” la această întrebare, sau la altele asemenea ei, pentru că nu e un răspuns esențial pentru mântuirea noastră (desigur, dacă întrebarea este una generală, pentru simpla informare, și nu privește o eventuală căsătorie mixtă sau alte chestiuni de natură personală).

Cel mai bine este să ne bucurăm de harul și binecuvântarea lui Dumnezeu pe care le avem în Biserica noastră și să Îl lăsăm pe El să lucreze după cum voiește în confesiunile creștine sau în lumea necreștină. Taina lucrării lui Dumnezeu în lume, printre oameni, este prea mare, iar noi nu putem avea pretenția de a o cunoaște. Dar putem să Îi dăm slavă pentru ea!

Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Pr. Andrei

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: