Slujbă de cinstire unui sfânt

Întreabă preotul

Slujbă de cinstire unui sfânt

Costel
întreabă:

Ce fel de slujbă trebuie să plătesc în cinstea unui sfânt? Se poate un Te Deum? Există o astfel de rânduială în practica BOR? O slujbă de mulţumire şi de cinstire a unui sfânt?

12 Ianuarie 2013
Nu trebuie să plătiţi nimic. Există un Te Deum de mulţumire lui Dumnezeu pentru binefacerile dăruite de El, care se poate face în biserică. Pentru mulţumire unui sfânt este bine să faceţi Acatistul Sfântului care este o slujbă de cinstire a sfântului şi de mulţumire pentru rugăciunile acestuia, dacă are, faceţi paraclisul Sfântului. De asemenea, rugăciunea adresată sfântului respectiv, este o formă efectivă de cinstire şi mulţumire pentru daruri. De asemenea, cinstirea zilei sfântului este importantă. De ziua acelui sfânt este bine să faceţi milostenie la cei săraci, să ajutaţi o Biserică care poartă numele lui, să botezaţi un copil şi să-l numiţi cu numele sfântului, să povestiţi tuturor binefacerile pe care vi le-a dăruit etc. Pr. Ioan Istrati

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: