Care este rugăciunea cea mai primită de Dumnezeu?

Întreabă preotul

Care este rugăciunea cea mai primită de Dumnezeu?

    • Care este rugăciunea cea mai primită de Dumnezeu?
      Foto: Andrei Agache

      Foto: Andrei Agache

Larisa
întreabă:

Care rugaciune este primita mai mult de Dumnezeu? Cea a inimii? Cum pot ajunge si eu sa ma rog asa cu sufletul cu inima, ma rog dar imi fuge mintea de la rugaciune cateodata nu imi sta rugaciune, imi vin in minte alte lucruri. Ce as putea face mai mult mai ales ca incepe si Postul? Multumesc!

pr Andrei Atudori a răspuns:
22 Februarie 2015

Doamne ajută!

Dragă Larisa, rugăciunea care este primită mai mult de Dumnezeu este, cel mai simplu spus, aceea pe care o faci după măsura posibilităților tale. Dumnezeu nu cere de la noi imposibilul ci numai să ne rugăm așa cum putem însă, cu smerenie, cu răbdare și stăruință. El ne va da har și pricepere și ne va ajuta să ne rugăm din ce în ce mai bine.

Mintea fuge de la rugăciune dar noi trebuie să o aducem mereu înapoi. Îți recomand ca atunci când ai realizat că o parte a unei rugăciuni ai făcut-o doar cu buzele, iar minte a fost departe de ea, să reiei acel pasaj de rugăciune și să încerci să îl spui cu minte adunată la el. Să încerci să te rogi mai mult, să mergi la biserică mai des și nu uita de Sfânta Spovedanie și Sfânta Împărtășanie. Îți recomand să vorbești cu duhovnicul tău despre aceste lucruri. El te va ajuta!

Rugăciuni cu folos duhovnciesc!

pr. Andrei

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: