Este permis să ne schimbăm duhovnicul?

Întreabă preotul

Este permis să ne schimbăm duhovnicul?

    • Este permis să ne schimbăm duhovnicul?
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Pseudonim
întreabă:

Doamne ajută! Este permis să ne schimbăm duhovnicul? Mă spovedesc la preotul meu duhovnic de când eram mică. Acum am 20 de ani, dar nu am o legatură foarte strânsă cu el și aș vrea să știu dacă este permis să schimbăm preotul duhovnic... Nu vreau să fac un obicei din a-mi schimba preoții duhovnici. Cunosc un preot la care, deși nu m-am spovedit, cred că mi-ar fi mult mai apropiat sufletului meu, de aici a pornit și întrebarea mea.

pr Andrei Atudori a răspuns:
6 Mai 2014
Hristos a Înviat! Este posibilă schimbarea duhovnicului, pentru motive obiective, însă, pentru a merge la alt duhovnic trebuie să aveți binecuvântarea părintelui la care vă spovediți acum. El trebuie să vă dezlege de canonul pe care vi l-a dat (dacă este cazul). Să nu vă faceți un obicei din schimbarea duhovnicului. E un gest extrem de păgubos pentru suflet. Doamne ajută! Pr. Andrei
erika a răspuns:
3 August 2015

Doamne ajuta!am o mare problema... in ziua casatoriei cu sotul meu,tatal sau ne-a blestemat sa nu ne mearga bine in casnicie..sa nu fim fericiti impreuna si sa ajungem la despartire asa cum a patit el cu sotia lui..acum dupa aproape 5 ani de casnicie,certurile cu sotul meu sunt tot mai dese si suntem in pragul despartirii..Am nevoie de ajutor!ce as putea face pentru a inlatura blestemul si pentru a-mi salva casnicia??multumesc !!

pr Andrei Atudori a răspuns:
10 Septembrie 2015

Doamne ajută!

Trebuie să aveți amândoi același duhovnic și să vă spovediți cât mai des. Dacă nu aveți duhovnic căutați-vă de urgență unul! Părintele vă poate citi și niște rugăciuni de dezlegare. Cu rugăciune, nădejde în Dumnezeu, dragoste, dialog și răbdare unul cu altul vă veți salva căsătoria. Nu uitați de Sfânta Liturghie! Analizați-vă cu atenție viața de familie și vedeți dacă nu cumva voi înșivă purtați răspunderea față de cele pe care le trăiți mult mai mult decât vreun un blestem oarecare. Nici un blestem (mai ales cel spus pe nedrept) nu se „prinde” de cei care stau aproape de Dumnezeu!

Dumnezeu să vă întărească!

pr. Andrei

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: