Este adevărat că nu e bine să speli rufe în sâmbetele din Postul Mare?

Întreabă preotul

Este adevărat că nu e bine să speli rufe în sâmbetele din Postul Mare?

    • Este adevărat că nu e bine să speli rufe în sâmbetele din Postul Mare?
      Foto: pixabay.com

      Foto: pixabay.com

Ioana
întreabă:

Mi-au spus diverse persoane ca nu e voie sa spalam rufe sambata in post pentru ca "dam zoaie la morti", dar avem voie sa facem orice alta munca.Stiu ca se face sfanta liturghie si ca ar fi bine sa participam, dar daca nu reusim e adevarat ca nu avem voie sa spalam rufe sau e superstitie?

pr Andrei Atudori a răspuns:
5 Martie 2015

Doamne ajută! Nu voi insista mult asupra acestui subiect pentru că nu cred că este nevoie. Este o superstiție! E posibil ca ea să vină dintr-un respect deosebit al poporului față de cei adormiți, pentru că pune accentul pe oferirea de milostenii pentru sufletele lor în special în aceste sâmbete ale Postului Mare, dar nu are nici un suport în tradiția și învățătura Bisericii. Sâmbăta este în esența ziua de pomenire a morților, dacă am accepta o astfel de superstiție pentru sâmbetele din Postul Mare, de ce nu am face-o pentru toate sâmbetele din an?! Ați specificat foarte bine că ar fi de dorit să participăm la Sfânta Liturghie din aceste zile de sâmbătă, însă, dacă nu este cu putință și dacă tot este nevoie să spălăm rufe în această zi, atunci, cred că nu ar trebui să îi uităm pe cei adormiți și să încercăm să oferim ceva de pomană pentru sufletele lor. Bucurii de la Domnul! pr. Andrei

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: