Am plâns tare înainte de a mă împărtăși. Oare de ce mi s-a întâmplat asta?

Întreabă preotul

Am plâns tare înainte de a mă împărtăși. Oare de ce mi s-a întâmplat asta?

    • Am plâns tare înainte de a mă împărtăși. Oare de ce mi s-a întâmplat asta?
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Lacramioara
întreabă:

Acum cateva zile m-am impartasit, dar inainte de a ajunge in fata preotului am izbucnit intr-un plans de nu ma mai puteam opri. M-am impartasit, dar acum imi este atat de rusine de preot, de nu ma mai pot linisti. Imi vin tot felul de intrebari in minte: Oare ce crede preotul despre mine? Credeti ca ar trebui sa vorbesc cu parintele? Nici nu as sti ce sa-i spun. Asa m-am simtit atunci: o mare nenorocita. Ma iertati pentru indrazneala. Va rog nu ignorati intrebarea mea. Va multumesc. Doamne ajuta

18 Iunie 2013

A izbucni în plâns înainte de Sfânta Împărtăşanie e semn de sensibilitate, de dorinţă de pocăinţă şi de realizare a importanţei faptului că vă hrăniţi cu Dumnezeu. Aşa că nu e nicio ruşine. Oamenii curaţi toţi lăcrimează atunci când Îl primesc pe Hristos, şi preoţii. NU vă faceţi griji. Lacrimile din faţa Potirului arată faptul că vă pasă de păcate şi că nu vreţi să le mai faceţi. Iar preotul sunt sigur că a fost impresionat, nu scârbit de această întâlmplare. Pr. Ioan Istrati

Costi! a răspuns:
28 Ianuarie 2016

"Fericiti cei ce plang,caci aceia se vor mangaia!"

Emily a răspuns:
26 August 2016

Nimic mai firesc ca o Lacramioara sa planga! Uneori bucuria, fericirea pot fi atat de mari incat nu ne mai putem stapani lacrimile. Si ce bucurie poate fi mai mare pt un crestin decat a se uni cu Hristos prin sfanta taina a impartasirii?

Adina a răspuns:
26 Decembrie 2016

Si eu am plans pana sa ma impartasesc cu Sfintele Taine pentru ca la Spovedanie parintele m-a dezlegat atat de usor si m-am gandit "Doamne ce bun esti ca-mi treci cu vederea atat de usor toate pacatele pe care le-am facut si eu sunt atat de rea si l-am osandit de atatea ori pe aproapele meu." Doamne ajuta! Craciun cu bucurie!

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: