Pot să fac mâncare pentru un parastas dacă voi fi mireasă anul acesta?

Întreabă preotul

Pot să fac mâncare pentru un parastas dacă voi fi mireasă anul acesta?

    • Pot să fac mâncare pentru un parastas dacă voi fi mireasă anul acesta?
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Raluca
întreabă:

Doamne ajută!

Din păcate bunicul soțului meu s-a stins pe 20 ianuarie iar noi avem stabilita nunta anul acesta. Eu aș vrea să știu dacă îi pot face mâncarea pentru pomana de 6 săptămâni la mine acasă și să o duc apoi la țară, unde are loc pomana. Lumea spune că nu am voie sa fac așa ceva pentru că sunt mireasa anul acesta.  Vă rog din suflet să mă ajutați cu un răspuns. Vă mulțumesc și vă doresc numai bine!

pr Andrei Atudori a răspuns:
21 Februarie 2014

Doamne ajută! Superstiții! Puteți să faceți slujba de pomenire și mâncarea. Din punct de vedere teologic, nu are nici o legătură nunta dumneavoastră, faptul că veți fi mireasă, cu mâncarea pe care o faceți pentru masa de pomenire. Modul cel mai bun prin puteți păstra vie memoria bunicului soțului dumneavoastră, este ca, amândoi, să îl pomeniți în rugăciunile personale, să faceți slujbele de pomenire rânduite de Biserică, să aveți grijă ca să fie pomenit cât de des la Sfânta Liturghie iar, pe lângă toate acestea, să trăiți în căsnicie o viață curată, liniștită și aprope de Dumnezeu. Dumnezeu să vă lumineze!

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: