Ne pot cununa doi frati?

Întreabă preotul

Ne pot cununa doi frati?

ionela
întreabă:

Nasi de bastina ai sotului sunt in varsta ,iar acestia larandul lor au 2copii o fata trecuta de 40de ani care a fost casatorita si acum este divortata, iar fiul nu a fost casatorit niciodata pot sa ne cunune cei doi frati? Am intrebat mai multi preoti si am primit mai multe rezultate : unii ziceau ca se poate ca sunt copii nasilor de bastina alti nu ca nu sunt casatoriti deoatece nu formeaza un intreg.

pr Andrei Atudori a răspuns:
8 Ianuarie 2015

Doamne ajută!

Rânduiala Bisericii noastre spune clar faptul că nașii de cununie trebuie să fi primit la rândul lor Sfânta Taină a Cununiei în Biserica Ortodoxă. Prin urmare, nu este posibil ca cei doi (frate și soră) să vă fie nași de cununie. Dacă ar fi fost căsătoriți fiecare la rândul lui, alta ar fi fost situația, însă în acest caz nu e este cu putință.

Dumnezeu să vă dăruiască o căsnicie binecuvântată!

pr. Andrei

Paun a răspuns:
2 August 2017

Buna seara!
Va rog sa imi spuneti in cazul in care fratele viitorului meu sot este casatorit.. cei doi ne pot fi nasi de cununie religioasa? Ii dorim foarte mult ca parinti spirituali si din raspunsul de mai sus de la intrebare nu sunt foarte lamurita.

Va multumesc din suflet.

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: