Lumânarea de Înviere a preotului poate fi dăruită de către un credincios?

Întreabă preotul

Lumânarea de Înviere a preotului poate fi dăruită de către un credincios?

    • Lumânarea de Înviere a preotului poate fi dăruită de către un credincios?
      Foto: Bogdan Zamfirescu

      Foto: Bogdan Zamfirescu

Anonim
întreabă:

Am citit pe internet, pe site-urile religioase, că lumânarea preotului de la Înviere este una specială, din ceară curată de albine. Este permis ca o astfel de lumânare să fie dăruită de către un credincios? Va mulțumesc!

pr Andrei Atudori a răspuns:
3 Ianuarie 2015

Doamne ajută! Lumânare folosită de preot la slujba Învierii Domnului este o lumânare care, tradițional, este făcută din ceară curată. De cele mai multe ori, deși nu este obligatoriu, această lumânare este dăruită de către un credincios. Prin urmare dacă inteționați să faceți acest lucru el este posibil, însă, vă recomand să luați legătura cu preotul paroh (sau cel căruia doriți să-i oferiți această lumânare) pentru a vă manifesta intenția și pentru a vă consulta cu privire la proveniența ei. Domnul să vă binecuvinteze! pr. Andrei

Predescu a răspuns:
27 Aprilie 2016

A intrat in practica liturgica,dar mai ales in traditia sarbatorii Sfintei Invieri a Domnului,ca aceasta lumanare sa se aduca la Sfanta Biserica si sa se dea preotului,care in noaptea sfanta,sa dea credinciosilor lumina. Veniti de luati lumina. Lumina lui Hristos,lumineaza tuturor. Vii si morti.

monica a răspuns:
30 Ianuarie 2017

as dori sa stiu daca lumanarea pentru preot o fac eu la comanda sau trebuie luata de la biserica respectiva

pr Andrei Atudori a răspuns:
27 Februarie 2017

Doamne ajută!

Depinde de mai mulți factori. Cel mai bine este să vobiți cu părintele, să îi spuneți dorința și el vă va povățui cu să faceți.

pr. Andrei

Bianca a răspuns:
14 Martie 2017

Buna, anul acesta dam Sfintele Pasti la biserica, iar preotul ne-a spus sa impodobim lumanarea cu flori naturale. Ce flori se pun ? Au vreo importanta? Multumesc anticipat!

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: