Întrebare referitoare la educația copiilor

Întreabă preotul

Întrebare referitoare la educația copiilor

    • Întrebare referitoare la educația copiilor
      Foto: pixabay.com

      Foto: pixabay.com

gabi
întreabă:

Doamne ajuta! Am o situatie referitoare la un copil al meu pe care as vrea sa v-o expun si sa va cer o indrumare. Fiul meu este in clasa a III-a. La el in clasa la fiecare sfarsit de an scolar s-a organizat cate o petrecere, la care el nu a participat. Doamna anul acesta a hotarat sa faca petrecere si inainte de Craciun, la care de asemenea copilul nu vrea sa mearga. Doamna a insistat si in celelalte randuri si insista si acum spunand ca trebuie sa mearga toti, lucru care pe el il preseaza si nu se simte bine din acest motiv, mai ales ca la petrecerea din vara melodiile care urmau sa fie ascultate de copii nu erau deloc adecvate varstei (intre versuri: ma insor cu tine la Athos, beau de nu mai stiu de mine). Copilul e crescut in Biserica si nu poate accepta asa ceva si nici noi ca parinti. Doamna e suparata pe noi si pe copil si va cer un sfat cum am putea sa linistim starea aceasta. Multumesc! Doamne ajuta!

pr Andrei Atudori a răspuns:
5 Decembrie 2013
Doamne ajută! Dacă alegerea de a nu participa la aceste petreceri este deopotrivă a copiului și a dumneavoastră atunci, personal, cred că doamna educatoare nu ar trebui să aibă nimic de obiectat. Profesional vorbind ar trebui să vă respecte alegerea iar acest lucuru să nu influențeze cu nimic atitudinea ei față de dumneavoastră sau cu atât mai mult față de copil. O discuție în care să vă motivați opțiunea, fără a jigni alegerea ei sau a celorlalți copii, dacă nu ați avut-o, ar fi foarte benefică. Dacă nu spre luminarea dumneaei măcar spre liniștirea dumneavoastră. Una peste alta, cred că mai mult decât benefică ar fi rugăciunea. Rugați-vă pentru familie și pentru doamna educatoare și cerți lui Dumnezeu să așeze lucrurile cum crede El de cuviință. Dumnezeu să vă lumineze!

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: