În Episcopia Severinului şi Strehaiei s-a finalizat un curs de formare în domeniul voluntariatului

12 Decembrie 2011 03:17 Episcopia Severinului şi Strehaiei
 

În Episcopia Severinului şi Strehaiei se desfăşoară în prezent mai multe cursuri de formare pe diferite paliere şi nivele de activitate, dar unul dintre acestea se adresează în mod special tinerilor ce doresc să practice voluntariatul.

centrul resursă pentru voluntari din Drobeta Turnu Severin a organizat sâmbătă, 10 decembrie, începând cu ora 10:00, în Sala „Mitropolit Nestor Vornicescu” a Episcopiei Severinului şi Strehaiei, Cursul de formare: „COMUNICARE EFICIENTĂ ŞI LUCRU ÎN ECHIPĂ” pentru 20 de tineri din municipiu, care doresc să devină voluntari activi în cadrul Centrului şi a acelor organizaţii non-guvernamentale active, ce îşi desfăşoară activitatea la nivelul judeţului Mehedinţi.

Asociaţia Filantropia Severin derulează în prezent Proiectul „Resource center for volunteers in Drobeta Turnu Severin” – Centru resursă pentru voluntari în Drobeta Turnu Severin – finanţat de Ambasada Statelor Unite ale Americii din România. Scopul acestui proiect îl constituie creşterea gradului de implicare a tinerilor din municipiu în activităţi de voluntariat, prin crearea unui centru pentru tinerii ce doresc să devină voluntari.

Centrul înfiinţat în cadrul proiectului îşi propune să formeze 20 de tineri pentru a deveni voluntari activi în mediul ONG, care să se implice în cel puţin 2 proiecte cu impact pentru comunitate şi să iniţieze 2 campanii de informare şi sensibilizare a opiniei publice cu privire la nevoile persoanelor cu handicap şi a celor cu deficienţă de auz şi vorbire din Drobeta Turnu Severin. De asemenea, Centrul resursă pentru voluntari va organiza cursuri de formare pentru tineri pe diferite teme de interes, precum: comunicare, managementul voluntarilor, fundraising, sau team-work.

Prin Proiectul „Centru resursă pentru voluntari în Drobeta Turnu Severin”, Asociaţia Filantropia Severin, ce funcţionează cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Nicodim, doreşte să încurajeze şi să promoveze voluntariatul în rândul tinerilor din municipiu, pentru ca aceştia să devină persoane implicate în viaţa comunităţii din care fac parte şi responsabile faţă de problemele cu care se confruntă semenii lor.

Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 12 luni, 23.09.2011 – 30.09.2012, beneficind de un buget de 15450 dolari, contribuţia Asociaţiei Filantropia Severin fiind de 7000 de dolari, iar 8450 de dolari reprezintă finanţarea primită de la Ambasada Statelor Unite ale Americii din România.

sursa: episcopiaseverinului.ro

Citește alte articole despre: formare, biserică, curs, instruire, voluntariat

Ultimele din categorie