Mănăstirea Sihăstria Putnei are un nou site

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor

Mănăstirea Sihăstria Putnei are un nou site

    • Mănăstirea Sihăstria Putnei are un nou site
      Mănăstirea Sihăstria Putnei are un nou site

      Mănăstirea Sihăstria Putnei are un nou site

Zilele trecute, prezența online a locașurilor de cult românești a fost îmbogățită cu site-ul oficial al Mănăstirii Sihăstria Putnei - www.sihastriaputnei.ro.

Sistematic, pe site-ul www.sihastriaputnei.ro vor fi postate articole, materiale video, audio și foto, realizate cu ocazia diferitelor evenimente importante din viaţa mănăstirii, în cele 14 secțiuni: Istoria, Locașuri, Pelerinaj, Predici, Cântări, Viața în mănăstire, Sfinți ocrotitori, Cuvânt duhovnicesc, Cuvânt din Sfânta Scriptură, Oaspeți, Partituri, Cuvinte din pridvor, Recomandări, Mănăstirea noastră în presă.

„De vorbe, lumea e plină. De cuvinte purcezând din adevăratul Cuvânt, avem mare nevoie”

O secțiune foarte intersantă a site-ului este „Cuvinte din pridvor”, care a fost gândită ca un loc de întâlnire  între prietenii din marea familie a Sihăstriei de la Putna, precum și ca un loc de odihnă și alinare duhovnicească, după cum ne-a declarat părintele arhimandrit Damaschin  Luchian: „«Cuvinte din pridvor» se doreşte a fi spaţiul întâlnirii binecuvântate, prin intermediul acestui site, dintre cei care preţuiesc Sihăstria Putnei, cei au găsit în acest loc alinare şi suflu nou în viaţă, şi păstrează, într-un loc de taină, amintirea clipelor petrecute aici. Vor fi oferite, spre lectură, materiale scrise de ei, de prietenii din marea familie a Sihăstriei de la Putna, aşezaţi unii lângă alţii, dimpreună cu noi, părinţii, în acest nou pridvor. Subiectele vor fi dintre cele mai diverse, de la liderul pentru ceilalţi, la neuroştiinţă, de la elemente ale educaţiei copiilor, la horticultură, de la sport, la reţete bune pentru un prânz sărbătoresc, de la prezentarea hobby-urilor, la gânduri şi proiecte de viitor, şi altele, şi altele, care să facă o casă bună cu duhul acestui site, prelungire, ne dorim noi, a duhului Sihăstriei. «Flori» care le împodobesc gândurile, preocupările, şi cu care ei, şi noi, vrem a primi, aici, pe cei care – unii pentru prima dată – se întâlnesc cu mănăstirea noastră. «Griji» care nu se preschimbă în îngrijorare. În felurite chipuri, lumea este plină azi de vorbe. Deseori vorbe care murdăresc, sau rănesc, sau înjosesc, sau întinează. Vorbe multe, vorbe deşarte, vorbe care se spun fără a gândi, vorbe acum spuse şi imediat uitate, pentru a face loc altora. Vorbe în vânt. De vorbe, lumea e plină. De cuvinte purcezând din adevăratul Cuvânt, avem mare nevoie”.