Influența mediului în educația copilului

Arhiepiscopia Iaşilor

Influența mediului în educația copilului

    • Influența mediului în educația copilului
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

    • Influența mediului în educația copilului
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

    • Influența mediului în educația copilului
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

    • Influența mediului în educația copilului
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Cel de-al şaptelea şi ultimul atelier desfășurat în cadrul „Săptămânii pentru familie“ a fost dedicat influenţei mediului în educaţia copilului.

Influența mediului în educația copilului a fost tema atelierului desfășurat astăzi, 6 iunie, de la ora 18:00, la Librăria Cărtureşti din Palas Mall, în cadrul seriei de șapte ateliere dedicate nevoilor fundamentale ale copilului. Invitatul acestui atelier a fost Lect. Univ. Bogdan Neculau, titular în cadrul Departamentului de Pregătire a Personalului Didactic, din cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, Inspector educaţie permanentă la Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi jurnalist la Radio Iaşi.

În cadrul atelierului s-a discutat despre faptul că educaţia nu trebuie să cadă doar în sarcina şcolii; despre confuzia pe care părinţii o fac între supradotare şi starea de normalitate; despre părinţii care nu-şi ştiu cu adevărat copiii; despre educaţia din burtica mamei; despre educaţia preventivă sau despre educaţia sexuală.

La eveniment au asistat, dar au luat şi cuvântul Pr.Prof.Univ.Dr. Vasile Nechita de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Constanţa, Lect.Univ.Dr. Cătălin Creţu, de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Pr.Dr. Gabriel Roman, de la Biserica Sf. Vasile cel Mare din Iaşi şi Pr. Radu Brînză, coordonator al Departamentului Pro Vita Iaşi.

Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Nechita a atras atenţia asupra faptului că „noi, ca români, în genomul nostru, avem o problemă: noi nu ştim să educăm copiii. Noi dacă spunem un lucru serios, râdem; dacă spunem un lucru în glumă, râdem. Nu ştim să-i învăţăm pe copii, de mici, ce-i serios şi ce-i de râs.”

Vorbind despre societatea aceasta a cunoaşterii,a informatizării, Lect. Univ. Bogdan Neculau a menționat că „trebuie să ne educăm copiii în ideea aceasta a adaptabilităţii la schimbare pentru că societatea îţi poate spune peste 10-15 ani, într-un mod mai mult sau mai puţin dur, că nu mai are nevoie de tine, nu mai are nevoie de pregătirea ta. Şi atunci tu trebuie să fii capabil să te adaptezi”.

Acest eveniment organizat de Asociaţia Familia Tradiţională şi Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de misiune, statistică şi prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor, desfăşurat sub egida „Săptămâna pentru familie 2015”, face parte din seria de evenimente speciale care au debutat de Ziua Copilului şi care vor culmina cu Marşul pentru Familie organizat duminică, 7 iunie 2015, de la ora 17.00 pe taseul: Parc Copou - Universitate - Fundaţie - Piaţa Unirii - Primărie – capătul Bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Citește despre: